Rostade kikärtor går snabbt att laga och är ett gott snacks som dessutom är rikt på proteiner, mineraler och kostfiber. Tillagningstid är ca 15 minuter.
För att få din personliga touch på de rostade kikärtorna, lägg till ytterligare kryddor för att få mer smak, som till exempel paprikapulver och lökpulver.

Färdigrostade kikärtor
Ingredienser
- Ett paket kokta kikärtor (ca 200g utan konserveringsvätska)
- 1 1/2 msk majsstärkelse
- 1/2 tsk curry
- 1/2 tsk chillipeppar
- 1/2 tsk salt
- Olja
Tillagning
- Häll av kikärtorna och skölj dem i vatten. Torka av dom ordentligt med hushållspapper.
- Blanda ihop kikärtorna med torrvarorna tills allt har fastnat på kikärtorna.
- Värm upp rikligt med olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Lagom temperatur på min spis är steg 7/9. Om det är för varmt kan kikärtorna explodera, vilket gör att varm olja börjar skvätta okontrollerat.
- Lägg ut kikärtorna på hushållspapper och låt oljan rinna av.