Sidfläsk som serveras med potatispuré och ärtor!
800 g sidfläsk
1/2 msk salt
Peppar
Honong
Ginger Joe
Rosmarin
Sätt ugnen på 180 grader.
Salta och peppra köttbiten på alla sidor.
Skär ett mönster i svålen med en vass kniv. Snittet ska gå igenom svålen, men inte genom fettet precis under.
Lägg sidfläsket i en form som precis är lagom stor för köttbiten.
Ringla över honung (gör att det blir bränt?) och häll på rosmarin.
Häll i en Ginger Joe i botten på formen. Låt stå i ugnen i ca 4 timmar.
Potatispuré
600g potatis
2 msk smör
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
Salt och vitpeppar
Koka upp potatisen i mindre bitar.
Lägg potatisarna i en bunke och använd en potatisstöt för att göra mos av potatisen.
Värm grädde och mjölk.
Tillsätt smör och kryddor, sedan den varma gräddmjölken.
Vispa ihop till en fin smet.